FII COOL! SFIDEAZĂ VÂRSTA!

FII COOL! SFIDEAZĂ VÂRSTA!

2018-01-19 09:07:30

Îmbătrânirea este un proces inevitabil și anumite persoane din societate scot în evidență aspectele negative ale îmbătrânirii, mai ales efectele asupra înfățișării și asupra stimei de sine.

Autoarea unei cărții foarte bine vândute in SUA, sintetizează foarte bine aceste efecte: ”Fețele noastre sunt mincinoase și doar gâtul spune adevărul. După cum știți, că să aflăm vârsta unui arbore sequoia, trebuie sa-l tăiem. Dacă el ar avea gât, acest lucru nu ar mai fi necesar.”

Din păcate nu putem opri timpul. Totuși putem îmbătrâni frumos, cu ajutorul câtorva metode care sfidează sau încetinesc procesul de îmbătrânire.

Acceptarea este primul element pentru a îmbătrâni elegant și frumos. Cine nu ar vrea să arate fabulous la 60 de ani? Cine nu ar vrea să i se spună că arată mai tânăr decât este de fapt? CRYO HEALTH & BEAUTY vă oferă în continuare câteva sugestii pentru a ”lupta” cu semnele îmbătrânirii, pentru a avea o piele luminoasă și fermă.

 

Cunoașterea procesului de îmbătrânire

Primele semne ale îmbătrânirii apar de obicei în jurul vârstei de 25 de ani, când ridurile, pierderea fermității și volumului pieliii devin vizibile. La acest stadiu incipient, liniile fine tind să se poziționeze la colțurile ochilor. Aceste sunt mai ales vizibile atunci când afișăm anumite expresii faciale, mai ales când ne încruntăm. De aceea, cu timpul, ele devin mai adânci și mai evidente. Pe de altă parte, schimbările în structura pielii, în special descreșterea producției de acid hialuronic și lipide, precum și scăderea anuală a colagenului, duc la pierderea volumului. De aceea, pielea începe să atârne, ridurile pe frunte și dintre sprâncene devin mai evidente, colțurile gurii încep să coboare. Mai mult, schimbările din structura pielii îi pot afecta și densitatea, ceea ce poate duce la adâncirea ridurilor și la pierderea strălucirii pielii.

 

Determinarea și evitarea factorilor care provoacă îmbătrânirea

 

Îmbătrînirea este de 2 tipuri: intrinsecă și extrinsecă. Cea intrinsecă se referă la procesul natural de îmbătrânire, influențat de schimbările din structura pielii și de funcționarea eficientă a celulelor. Doi dintre cei mai importanți factori care contribuie la îmbătrânirea intrinsecă sunt: genetica și fluxul sangvin. Pielea tânără are conexiuni mai strânse între straturi, ceea ce face ca hidratarea și nutrienții să fie distrbuite mai eficient decât la pielea care îmbătrânește. Cu toate că fiecare persoană este unică și are propria genetică, s-a observat ca la persoanele cu piele deschisă la culoare semnele îmbătrânirii sunt mai evidente decât la persoanele cu pielea închisă la culoare.

 

Pe de altă parte, îmbătrânirea extrinsecă se referă la degenerarea pielii ca urmare a stresului, radicalilor liberi, oxigenării precare. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, își pierde puterea de a lupta contra radicalilor liberi. Acest tip de îmbătrânire este accelerat de numeroși factori, printre care enumerăm: expunerea la razele ultraviolet, poluare, fumatul și alimentația neadecvată.

 

Frigul sfidează îmbătrânirea

 

Pe lângă un stil de viață sănătos, evitarea expunerii la anumiți factori care accelerează îmbătrânirea, sunt disponibile numeroase tratamente pentru a avea o piele luminoasă. Aceste tratament presupun administratrea de antioxidanți sau suplimente și tratamente de înfrumusețare și anti aging, precum crioterapia. Diferitele forme ale crioterapiei (locală sau a întregului corp) stimulează producția de colagen din straturile profunde ale pielii, care crește capacitatea pielii de a se regenera, de a-și crește elasticitatea și a fi mai netedă. Mai mult, frigul uscat folosit în crioterapie, stimulează producția de acid hialuronic, responsabil pentru menținerea hidratării, datorită capacității sale de a reține apa, care conferă pielii suplețe, tonus și elasticitate.

 

Te așteptăm la CRYO HEALTH & BEAUTY să încerci și să te covingi singur.

Comentarii* Câmpuri Obligatorii