Crioterapia și regenerarea celulară

2018-02-12 09:50:39

Mulți dintre cei care au avut o operație estetică știu despre umflăturile și inflamațiilor post operatorii. Și mulți dintre cei care vor să țină secretă această intervenție se îndreaptă spre crioterapie.

Crioterapia a fost inițial dezvoltată în Japonia la sfârșitul anilor '70 pentru tratarea artritei reumatoide. În unele țări europene este un tratament medical acceptat, dovedit a atenua tulburările cutanate inflamatorii precum psoriazisul și eczema. Dar motivul principal pentru care a devenit renumită este de instrument de recuperare a reducerii inflamației pentru sportivii profesioniști. (Multe cluburi sportive au propria CRYOsaună.)

 

Mi-a plăcut ceea ce am citit în interviul cu Dr. Jonas Kuehne în FASHION MAGAZINE și voi încerca să redau în continuare principale idei.

 

"Crioterapia provoacă o eliberare de cytokine*, proteine ​​care pot fi măsurate ca markeri de sânge în studii", spune Dr. Jonas Kuehne, care constată că chirurgii plasticieni trimit în mod regulat cleinți la crioterapie. "După o sedință, citokinele antiinflamatorii sunt ridicate, iar citokinele pro-inflamatorii sunt scăzute. Aceasta este o explicație simplificată a modului în care se luptă cu inflamația întregului corp și de ce este privită ca fiind benefică pentru orice, de la condițiile autoimune până la durerea musculară până la recuperarea post-chirurgicală .“

Tratamentul cu rece este de obicei recomandat după proceduri cosmetice pentru a grăbi vindecarea, iar timpul în CRYOsaună poate acționa ca o supradoză de rece. "Oamenii nu doresc să facă publicitate că au făcut doar o intervenție chirurgicală plastică, iar scăderea timpilor de recuperare este uimitoare. Este destul de popular", spune  Dr. Jonas, aratând exemple recente: Un client cu hematom sever după liposucție se îmbunătățește în trei zile. O altă clientă a intrat imediat după o intervenție chirugicală la nas, cu ochii închiși, dar în momentul în care a plecat, umflătura a coborât atât de mult încât ochii ei erau complet deschiși. Cei care fac injecții cu Botox vin, de asemenea, (24 ore după injectare) pentru a evita vânătăi. Chirurgii plasticieni din Beverly Hills își trimit clienții la clinică după operație.

Un client, un pasionat de cățărări, care a urcat odinioara pe Denali, a vrut sa fie activ în cel mai scurt timp după reconstrucția lipo-sânului, a făcut șase ședințe de CRYOsaună la două săptămâni după operație și s-a întors la cățărat într-o săptămână. Timpul de recuperare s-a redus la jumătate. "

În lumea frumuseții, subiectele antiinflamatorii, tratamentele și dietele sunt folosite în mod regulat pentru a promova pielea tânără, dar lupta împotriva inflamației nu este singura carte de vizită anti-îmbătrânire a crioterapiei. Frigul extrem poate declanșa creșterea colagenului nou. "Se blochează straturile exterioare ale pielii, penetrând câteva milimetri în dermă și în stratul subcutanat", spune Dr. Jonas. "Este greu să măsurăm aceste lucruri și nu avem studii, dar cei care apelează la crioteraie raportează un tonus crescut si elasticitate cu efecte cumulative".

La CRYO Health & Beauty, cererea pentru tratamentele CRYOfacial este în creștere. Clientii spun că cei din jur și chiar cosmeticienii lor remarcă îmbunătățirile și întreabă ce au facut. CRYO Health & Beauty oferă, de asemenea, tratamente care implică direcționarea unui fascicol rece de azot sub presiune pe fața, gâtul și scalp timp de 15 minute. Cinci sesiuni sunt recomandate pentru a revoluționa treptat colagenul, dar efectul imediat este de strălucire și reducerea umflăturilor. Clienții constanți au remarcat și diminuarea porilor porii, piele mai fermă și mai netedă.

Luna Martie bate la ușă. CRYO Health & Beauty sărbătorește Femeile care au grijă de ele cu o ofertă – 10% la CRYOFacial. Pentru programări vă rugăm să sunați la : 0256704215, 0769007108 sau 0725224640.

 

 

 

 * Citokinele sunt molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite. Au rolul important de a transmite informații între celulele sistemului imun - leucocitele. Citokinele intervin și în mecanismele inflamației și în apărarea contra agenților infecțioși, în apărarea antitumorală, în șocul septic.

 

Comentarii* Câmpuri Obligatorii