AM GRIJĂ DE SPATELE TĂU!

AM GRIJĂ DE SPATELE TĂU!

2018-01-17 09:06:52

Cu toții știm cum e să ai dureri de spate.  Fie că suntem în vârstă, tineri, activi sau sedentari, durerea de spate este un factor comun, care ne face viața amară in fiecare zi. Unii oameni nu iau durerea de spate în serios tinând cont că majoritatea oamenilor se confruntă cu ea. Totuși durerea de spate poate fi un indiciu al unor potențiale viitoare dizabilități și nu ar trebui ignorată, deoarece durerile mici de spate pot duce deseori la probleme de sănătate serioase, cronice, pe măsură ce trece timpul și nu le tratăm.

 

CAUZELE

 

Cauzele durerilor de spate pot fi multiple, cum ar fi: poziție pe scaun incorectă, viață sedentară, dar cele mai severe cause dunt de obicei  accidentele sau accidentările în urma activităților sportive. Durerea poate varia de la o durere surdă, constantă la o durere ascuțită, care ne împiedică să ne mișcăm.

 

DE CE TREBUIE SĂ NE ÎNGRIJORĂM?

 

Tratamentele tradiționale pentru dureri de spate se bazează în principal pe medicamente anti-inflamatoare, care alină temporar durerea și care poate genera dependență. Durerea va reveni mai devreme sau mai târziu, iar în anumite situații va crește sensibilitatea la durere. În concluzie, medicamentele au consecințe secundare, fie sub forma dependeței, fie că fac organismul mai vulnerabil la alte boli, cum ar fi: atacuri cerebrale, tensiune arterial crescută sau boli cardivasculare.

 

ÎNGRIJIRE PREVENTIVĂ VERSUS TEHNICI CURATIVE

 

În forma ei simpla, crioterapia este o tehnică terapeutică care folosește temperaturi scăzute pentru a calma și reduce durerea. Cum se întâmpla? Prin intermediul receptorilor de durere din corpul norstru. Atunci când corpul este stresat, el eliberează norepinefrină, care reduce senzația de durere. Crioterapia crește nivelul de norepinefrină (în doar 2 minute la -120 grade Celsius) de 2 ori vs cât era înainte de ședința de CRYOsaună. Frigul este de asemenea un factor hormetic, care stimulează o varietate de piste anti-inflamatorii si antioxidante. După o leziune, corpul direcționează mai mult sânge în zona afectată. Din păcate, acest proces induce la umflarea zonei, care activează la rândul ei celulele inflamatorii. Aplicarea crioterapiei locale sau a întregului corp, imediat după lezare, poate restricționa fluxul de sânge către zona afectată, previne umflarea zonei și potențiala inflamație. Crioterapia grăbește procesul de recuperare.

 

CONCLUZIE

 

Folosită în mod repetat, crioterapia tinde să fie un tratament mai eficient, mai sigur și mai bun decât medicamentele scumpe sau procedurile chirurgicale invazive. Mai mult, CRYOsauna poate fi folosită în combinație cu ședințele de fizioterapie, pentru o recuperare și mai rapidă și o alinare mai îndelungată a durerii de spate.

 

Dată viitoare când vă doare spatele, gânditi-vă un pic înainte de a lua cockteilul de chimicale toxice …poate o ședință de CRYOsaună este tot ce aveți nevoie!

 

Vă așteptăm la CRYO HEALTH & BEAUTY! Detalii despre unde ne găsiți și abonamente pe www.cryohb.ro  

Comentarii* Câmpuri Obligatorii