4 moduri prin care CRYOsauna accelerează recuperarea atleților

4 moduri prin care CRYOsauna accelerează recuperarea atleților

2018-03-28 07:53:55

Sportivii pot suferi o gamă largă de leziuni pe tot parcursul carierei, incluzând entorse, luxații, rupturi sau întinderi ale ligamentelor, deteriorări ale tendoanelor și multe altele. La capătul extrem al spectrului, o leziune ar putea necesita o intervenție chirurgicală și poate pune capăt unei cariere dacă nu este tratată corespunzător. Pe de altă parte, vătămările minore se întâmplă tot timpul și ar putea împiedica un atlet să se antreneze timp de câteva săptămâni sau luni.

Indiferent de mărimea prejudiciului, prioritatea este întotdeauna recuperarea sportivului cât mai repede posibil, fără a risca alte daune sau răniri. Acest obiectiv poate fi atins printr-o serie de abordări, inclusiv odihnă, terapie fizică, medicamente și altele. Indiferent de protocolul de tratament, o modalitate de a se asigura că rănirea se vindecă cât mai repede posibil este prin utilizarea sistemelor de CRYOterapie. 

Beneficiile terapiei cu aer rece nu sunt noi pentru antrenorii de atletism, fiind folosite din 1970, dar noile sisteme de CRYOterapie pot grăbi procesul de vindecare. Aceasta este o veste bună pentru profesioniștii din domeniul medical care lucrează în mod regulat în industria sportivă, precum și vești bune pentru sportivii care doresc să se întoarcă cât mai repede în joc.

Sistemele de CRYOterapie ajută la accelerarea vindecării în următoarele moduri:

1. Livrare mai bună la rece - Pachetele tradiționale de gheață atrag căldura departe de corp. Deși acesta este obiectivul, consecința neintenționată este că pachetul de gheață devine mai cald și, prin urmare, este mai puțin eficient, în timp. Sistemele de CRYOterapie folosesc tehnologia brevetată pentru a circula continuu aer rece, uscat. Aceasta înseamnă că căldura este întotdeauna trasă departe de zona rănită, dar temperatura în cabina de CRYOsaună nu se schimbă niciodată.

2. Mai puțină activitate metabolică - Aplicarea frigului reduce metabolismul celulelor, ceea ce înseamnă că țesuturile deteriorate au șanse mai mari de a se repara.

3. Un flux mai bun de sânge - sistemele de CRYOterapie ajută la promovarea drenajului limfatic și favorizează un flux sanguin mai bun. Aceasta înseamnă că mai mult sânge oxigenat și bogat în nutrienți este livrat în zonele afectate pentru o vindecarea mai rapidă.

4. Beneficii de lungă durată - Toate efectele de mai sus, în combinație cu frigul care pătrunde mai adânc decât se poate cu pachetele de gheață tradiționale, oferă beneficii terapeutice care durează mai mult decât metodele tradiționale de aplicare a terapiei la rece.

Antrenorii de atletism și clinicile care tratează atleții trebuie să se documenteze continuu și să fie la curent cu noi metode de recuperare sportivă dacă doresc să rămână competitivi. Adăugarea de noi tehnologii, cum ar fi CRYOsauna, poate ajuta sportivii să se vindece mai repede, ceea ce înseamnă că sunt înapoi în picioare și înapoi în joc mai repede. 

Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum puteți începe prima ședință de CRYOsauna la CRYO Health & Beauty.

Comentarii* Câmpuri Obligatorii